Fr. brambory s květákem a hráškem
500 g vařených brambor, asi půlka menšího povařeného květáku, 250 g uzeného masa, sádlo, menší cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, 2 vejce, 200 ml mléka, 100 g eidamu, mražený hrášek, petrželka.
Brambory oloupeme a protlačíme přes mřížku, přidáme posekaný květák, osolíme, opepříme a strouhneme muštát. oříšek, přidáme mražený hrášek. Cibuli a maso pokrájíme, dáme na sádlo a zasmažíme.
Maso s cibulí dáme k bramborám do mísy a promícháme.
Do 200 ml mléka dáne vejce a rozšleháme, trochu osolíme a přidáme postrouhaný sýr. Promícháme a nalijeme na brambory a vše důkladně promícháme.
Dáme do remosky a zapékáme asi 40 min.